Taschen - Redoute The Book Of Flowers 40th Ed. (TASC56651)

Marka : Taschen
Fiyat : ₺1.500,00
:

 

Korkulan. Çiçekler Kitabı. 45. Baskı

Sert kapak ,  15,6 x 21,7 cm ,  1,13 kg ,  512 sayfa

 

Çiçek şaheserleri

Pierre-Joseph Redouté'nin en güzel botanik hazineleri

Çiçek ressamı Pierre-Joseph Redouté (1759–1840), tüm hayatını çiçekli bitkileri gözlemlemeye ve tasvir etmeye adadı; daha sonra bakır üzerine kazınan ve titiz bir botanik açıklamayla yayınlanan sulu boya plakalar yarattı. Zengin Parisli müşterilerin , özellikle Josephine Bonaparte'ın gözdesi olan ressam, "  Çiçeklerin Raphael'i " lakabıyla anılır ve hâlâ botanik resimlemenin ustası olarak kabul edilir .

Bu antoloji, ünlü XL formatlı baskımızı daha küçük ve daha yönetilebilir bir cilde taşıyor. Redouté'un Güller , Zambaklar ve En Güzel Çiçeklerin Seçimi ve En Güzel Meyvelerin Bazı Dalları adlı illüstrasyonlarından en güzel renkli gravürlerini  bir araya getiriyor . Redouté'nin bilimsel kesinlik ve güzelliği bir araya getirme konusundaki olağanüstü yeteneğinin güzel bir örneğini sunan eser, aynı zamanda kaybolmuş Paris'in görkemli seralarına ve bahçelerine ayrıcalıklı bir bakış sağlıyor .

 

Yazar hakkında

H. Walter Lack, Berlin Özgür Üniversitesi'nde profesör ve Berlin-Dahlem Botanik Bahçesi ve Botanik Müzesi'nin eski müdürüdür. Botanik tarihi uzmanı olup, ağırlıklı olarak faydalı ve süs bitkilerinin dünya çapında taşınmasının tarihi-kültürel sonuçları üzerinde çalışmaktadır. TASCHEN ile birlikte A Garden of Eden, The Book of Palms ve Redouté adlı eserlerini yayınladı . Çiçekler Kitabı .

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR